News Flash:

Piure de telina cu alune prajite

19 Septembrie 2013
1480 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingura ulei de alune
50 g alune tocate si prajite
piper
110g unt taiat cubulete
sare
150 ml smantana grasa
160 ml lapte
1.2 kg cartofi taiati cubulete
1.2 kg radacina telina curatata si taiata cubulete

Mod de preparare:

Fierbe cubuletele de telina si cartofi in apa cu sare, timp de 25 de minute. Scurge-le si paseaza-le bine intr-o oala. Intre timp, pune la fiert laptele si smantana. Cand dau in clocot ia-le de pe foc. Pune legumele pasate pe foc mic si amesteca constant timp de 2 minute, astfel incat sa se evapore apa in exces. Adauga untul si incorporeaza-l. Ia oala de pe foc si adauga treptat amestecul fierbinte de lapte cu smantana.
Condimenteaza cu sare si piper si strecoara piureul fierbinte printr-o sita. Vei obtine un piure moale si cremos. Presara inainte de servire 1 lingura de ulei de alune si alunele tocate si prajite.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1971 viz    0 com
1323 viz    0 com
1851 viz    1 com
2674 viz    0 com
1305 viz    0 com
2404 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021059 (s)