News Flash:

Piure cu hrean si smantana

23 Ianuarie 2014
2458 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1kg cartofi curatati si taiati cubulete
60g unt moale
1 lingurita sare
60ml supa concentrata de pui
60ml lapte
60g smantana
1 frunza dafin
2 linguri hrean ras
1 lingura patrunjel tocat
1 lingura salota (hasma) tocata
1/4 lingurita piper

Mod de preparare:

Pregateste mai intai untul aromat cu hrean. Caleste salota in putin ulei timp de 1 minut. Amesteca-o cu untul moale, hreanul si patrunjelul tocat si mixeaza-le putin cu un blender.

Pune amestecul in folie alimentara de plastic, formand un rulou de 4-5 cm. Pune-l la frigider pana cand se intareste. (Poate fi pregatit si cu o zi inainte).

Pune cartofii in apa cu putina sare si frunza de dafin la fiert, la foc mic, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si indeparteaza frunza de dafin. Paseaza cartofii si trece-i printr-o sita mare.

Amesteca laptele cu supa si incalzeste-le. Apoi adauga-le peste cartofii pasati impreuna cu smantana, sarea si piperul. Amesteca bine si serveste piureul cu untul cu hrean.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piure pufos retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014846 (s)