News Flash:

Pilaf cu parmezan

6 Martie 2014
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 pahare orez
jumatate ceapa
200 g pancetta afumicata (kaizer afumat)
un cubulet knorr
jumatate pahar cu vin alb
unt cam cit doua nuci
un pliculet sofran
doua linguri rase de patrunjel taiat marunt (eu l-am avut la congelator)
4 linguri parmezan ras
piper negru macinat (optional)

Mod de preparare:

Intr-o oala antiaderenta, topim untul adaugam ceapa taiata marunt si pancetta taiata cuburele micute si invirtim cu o lingura de lemn pina ceapa capata culoare aurie si pancetta se rumeneste un pic. In acest moment adaugam orezul spalat, amestecam din nou ca sa se unteasca /asta e de la unt/ orezul, adaugam vinul si amestecam pana se evapora. Acum adaugam cate un polonic de supa de knorr (cubuletul trebuie dizolvat in cca un litru de apa clocotita) si lasam pe foc, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca si mai adaugam cate un polonic de supa si cu vreo 5 minute inainte de a inchide aragazul, adaugam sofranul dizolvat in supa sau il putem adauga asa si amesteca bine. Cand pilaful este gata, adaugam patrunjelul, un pic de piper macinat, parmezanul ras, amestecam, stingem aragazul si lasam cu capacul deasupra pana in momentul servirii, adica pret de vreo doua minute. Se poate servi parmezan ras.

Pilaf cu parmezan recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pilaf
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

988 viz    0 com
1159 viz    0 com
2068 viz    0 com
1309 viz    0 com
2059 viz    0 com
1426 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1542 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013367 (s)