News Flash:

Pilaf cu fructe de mare

21 Ianuarie 2014
974 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

orez basmati
fructe de mare
unt cat o nuca
doua linguri ulei EVO
un cubulet knorr (sau supa de legume facuta in casa)
o jumatate ceapa
patrunjel
parmezan
sofran
piper
vin alb

Mod de preparare:

Intr-un vas punem la topit untul si calim un picut ceapa, adaugam orezul (atentie, orezul nu trebuie spalat), invartim bine ingredientele, stropim cu un sfert de pahar de vin, iar cand vinul s-a evaporat, adaugam cate un pic din supa de legume sau apa calda in care am dizolvat cubuletul de knorr (daca puneti supa de legume, gustati sa vedeti daca mai trebuie sare, la knorr nu va sfatuiesc sa puneti sare). Amestecam din cind in cind orezul, iar cind vedem ca supa s-a evaporat, adaugam alta.

Nu lasam pe foc orezul cat e scris pe cutie, ci mai putin cu vreo cinci minute. Orezul trebuie sa fie al dente, adaugam si praful de sofran dizolvat intr-un paharut cu un pic de supa, amestecam bine, adaugam o mana buna de patrunjel spalata si taiata marunt si piper negru macinat dupa gust.

Fructele de mare le pregatim separat intr-o tigaie de prajit, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le adaugam la sfarsit, amestecam bine cu pilaful de orez. Pe hirtie de copt, formam portiile de pilaf, fiecare portie va fi pusa separat, presaram deasupra o mana buna de parmezan ras (poate fi inlocuit cu cascaval), sigilam bine marginile hartiei si in tava de la aragaz, bagam pilaful in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Se serveste cald cand il scoatem din cuptor, in farfurii direct de pe hartia de copt.

Pilaf cu fructe de mare recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011237 (s)