News Flash:

Pilaf cu curry

5 Februarie 2014
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 masura orez
3 masuri apa
1 ceapa medie
3 linguri ulei
1 lingurita curry
sare
piper

Mod de preparare:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins, pana devine translucida. Se adauga orezul si se invarte in vas pana ce devine transparent, se pune praful de curry, sare, piper dupa gust si se completeaza cu apa clocotita. Se amesteca usor, se acopera vasul si se lasa la fiert pe foc mic, 15-20 min. Este gata cand orezul a absorbit apa si devine lucios la suprafata.

Sfaturi:
- in prepararea orezului este de preferat sa folositi o tigaie ceramica. Daca va lipseste, puteti sa o inlocuiti cu orice alt vas, inclusiv cu unul emailat, numai ca dupa primul clocot dati vasul acoperit in cuptorul incins. Timpii de preparare ar trebui sa fie aceiasi;
- "o masura" inseamna "o cana", "un pahar" sau orice alta masura va este comoda. Important este sa folositi aceeasi masura si pentru orez, si pentru apa, asta fiind o norma generala pentru retetele care au ingredientele masurate in "linguri", "pahare", "cani", "farfurii" etc. La reteta de fata, eu am folosit o cana de 200 ml.
- pentru un plus de aroma, puteti sa adaugati la final 1-2 linguri de ulei de masline.

Reteta Pilaf cu curry ne este recomandata de Madalina Florea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post pilaf curry retete pilaf retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5866 viz    0 com
1383 viz    0 com
6731 viz    0 com
2354 viz    0 com
1903 viz    0 com
3093 viz    1 com
1610 viz    0 com
1882 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021542 (s)