News Flash:

Pilaf cu ciuperci si morcov

21 Ianuarie 2014
1900 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g orez integral
2 cepe
300 g ciuperci proaspete
300 g rosii cubulete din conserva (poti pune si rosii proaspete)
1 bucata ardei verde
2 morcovi
sare
piper
marar

Mod de preparare:

Tai cubulete cepele si morcovii. Ii pui la calit cu un pic de ulei. Adaugi ciupercile proaspete taiate marunt. Lasi sa se caleasca si acestea. Adaugi orezul, inmuiat in prealabil cateva ore in apa. Il calesti un pic si pe acesta, cateva minute. Apoi adaugi apa, in proportie de 2:1 fata de orez.

Mai pregatesti separat niste apa fiarta ca s-o adaugi daca mai trebuie. Lasi sa fiarba orezul pana se umfla bine si aproape e fiert, e deja moale. Daca e nevoie,pe parcurs mai adaugi apa (cand orezul nu a fiert, dar apa a scazut prea mult ). Adaugi ardeiul verde, taiat cubulete si rosiile din conserva. Sarezi, piperezi, dupa gust.

Cand orezul este complet fiert, la fel si legumele,stingi focul si adaugi mararul taiat marunt. Mancarea trebiue sa mai contina apa, asa cum se vede in poza, deoarece dupa ce luati de pe foc, orezul mai absoarbe apa, dar va ramane intreg. Daca fierbeti pilaful pana nu mai e deloc lichid, riscati ca orezul sa se prinda de cratita si sa se sfarme.

Mai lasati cratita acoperita aproximativ inca o jumatate de ora, pana se umfla bine tot orezul si serviti pilaful alaturi de o salata sau cu castraveti.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3091 viz    1 com
1609 viz    0 com
1882 viz    0 com
1503 viz    0 com
4530 viz    0 com
1377 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1833 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017104 (s)