News Flash:

Piept de vitel umplut

9 Ianuarie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

½ kg ficat de vitel
circa 2 kg piept de vitel
200-300 g carne ramasa de la finisarea pieptului
200 ml smantana
200 g franzela
4 oua
cca 100 g ceapa
piper
ulei
ienibahar
100 g morcovi
1 lingurita cu varf marar tocat
sare

Mod de preparare:

Pieptul de vitel trebuie sa fie de circa 30 cm latime si 40-50 cm lungime. Resturile de carne care au ramas dupa ce s-a finisat bucata de piept se trec prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud, ceapa tocata si calita in ulei si cu franzele inmuiata in apa rece si apoi stoarsa. La tocatura se adauga ouale intregi, piper, ienibahar, smantana, sare, marar. Se introduce umplutura in piept. Morcovul, taiat pe lungime, in bucati de un cm grosime, se introduce in umplutura din loc in loc. Dupa ce s-a cusut si latura pe unde s-a umplut, pieptul se pune intr-o cratita in care s-a asezat un rand de rondele de morcov, patrunjel, telina, ceapa,  4-5 linguri apa si sare. Carnea se unge bine cu ulei si se introduce in cuptorul bine incins; dupa 30 minute focul se reduce la mijlociu. Friptura se acopera, ca sa se friga incet si sa nu se usuce, stropindu-se cu sosul format si completand cu apa. Friptura se intoarce din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile; se tine la cuptor 1½- 2 ore, ca sa se inmoaie bine. Pieptul se serveste cald, taiat in felii, cu garnitura din legume si cu salate de rosii, ardei etc.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne smantana franzela oua ceapa piper ulei ienibahar morcovi sare cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011024 (s)