News Flash:

Piept de pui la cuptor cu sos

13 Februarie 2015
1798 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru baza:
3-4 buc. piept de pui fara os si piele, taiate in bucati mai mici
3 oua
70 gr faina
1/2 lingurita usturoi pudra
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita ghimbir pudra
1/4 lingurita ceapa pudra
300 gr amidon de porumb

Pentru sos:
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita sare
1/2 lingurita fulgi de ardei iute
1/2 lingurita ghimbir pudra
2 linguri sos de soia
1 ceapa mica, tocata
200 ml otet de vin rosu
cca 100 ml suc de ananas
cca 350 gr zahar

Alte ingrediente:
1 ardel gras rosu tocat
1 ardel gras verde tocat
230 gr morcovi feliati fin (cam 2-3 morcovi)
cca 600 gr ananas taiat bucatele

Mod de preparare:

Pune ingredientele pentru sos la foc mic si lasa-le sa fiarba cat timp pregatesti carnea si legumele (dar nu mai mult de 20 de minute). Sosul nu se va ingrosa.

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si greseaza o tava cu spray de gatit non-aderent. Mixeaza ouale si lasa-le deoparte. Mixeaza amidonul cu sarea, piperul, usturoiul pudra, ceapa si ghimbirul pudra. Lasa deoparte.

Cufunda carnea in oua, scaote-o, apoi pune-o in faina, dupa care in bolul cu condimente. Gateste 1-2 mintue carnea la foc mare, in tigaie, pana cand se rumeneste usor, dupa care transfer-o in tava. Pune morcovul, ardeiul gras si morcovii in sos, omogenizeaza si toarna totul este carnea din tava. Da la cuptor, neacoperit, pentru 50 de minute, amestecand ocazional.
Se serveste cu orez.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete cuptor retete friptura friptura cuptor retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020133 (s)