News Flash:

Piept de pui in sos de mustar

15 Mai 2012
5617 Vizualizari | 0 Comentarii
Piept de pui in sos de mustare
Ingrediente:

1 piept de pui
1 lingura mustar boabe (frantuzesc)
2 linguri ulei de masline
1 lingura mustar dulce (sau Dijon, daca va place picant)
1 lingura unt
3 catei usturoi
1/4 cana smantana lichida
1/2 cana vin alb
1/4 cana supa (fond) de pui sau legume
sare
piper

Mod de preparare:

Taie puiul file si condimenteaza-l cu sare si piper. Toaca cei 3 catei de usturoi marunt. Intr-o tigaie, incalzeste untul si uleiul de masline si prajeste fileurile de pui pe ambele parti. Pune-le deoparte pe farfurie, sa se odihneasca.
In aceeasi tigaie, adaugand ulei daca mai e nevoie, soteaza usturoiul 30 secunde, apoi stinge cu vin si lasa-l sa se reduca la jumatate, incorporand in sos bucatile de pui caramelizate pe marginea tigaii.
Adauga cele doua tipuri de mustar, smantana si supa, amestecand bine si lasa sosul sa fiarba pana obtii o consistenta cremoasa, cam 10 minute. Condimenteaza sosul cu sare si piper, dupa gust.
Pune puiul inapoi in tigaie cu sucul pe care l-a lasat si fierbe-l 2 minute in sos, pentru a-i da gust.
Serveste cu legume aburite, o salata sau niste cartofi noi copti.

sursa: pui in sos de mustar
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mustar boabe mustar dulce unt usturoi smantana lichida vin alb supa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1316 viz    0 com
3716 viz    0 com
2380 viz    0 com
2107 viz    0 com
2566 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020088 (s)