News Flash:

Piept de pui cu usturoi si rozmarin

6 Decembrie 2012
1572 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 bucati mari de piept de pui fara piele
2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi
2 vinete medii taiate cuburi
2 capatani de usturoi mici
2 cepe verzi, mici
4-5 rosii prunisoare, cojite, fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva
ulei de masline
1 pahar (330 ml) de vin alb sec
cimbru
rozmarin
sare de mare
piper
putin patrunjel

Mod de preparare:

Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare; lasa-le sa stea 30 de minute, ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie. Incinge cuptorul la 190 de grade. Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile. Pune carnea in tigaie cu partea pe care a fost pielea in jos si rumeneste-o 4 minute, apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalta. Muta carnea pe un platou. Adauga in tigaie, daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa, usturoiul, vanata, rozmarin si cimbru. Caleste 7 minute, amestecand din cand in cand pana se inmoaie ceapa si devine translucida, iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper. Adauga dovlecelul, toarna vinul si lasa totul sa fiarba la foc mic, pana cand vinul scade la jumatate. Intre timp, pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei. Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt. Aseaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu putin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute, in functie de grosimea carnii, pana cand este bine patrunsa. Presara patrunjel. Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde, cu paine cu coaja crocanta.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zucchini dovlecei vinete usturoi cepe verzi rosii prunisoare cimbru
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1848 viz    0 com
1312 viz    0 com
2483 viz    0 com
1350 viz    0 com
2792 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020207 (s)