News Flash:

Piept de pui cu taitei si susan

30 Decembrie 2013
1477 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un piept mare de pui
sare
un praf de pudra de chilli
2 linguri de sos de soia
o lingura sos Worcester
ulei de nuci (sau susan)
ghimbir ras
200 g taitei de orez
75 g seminte de susan
2 cepe rosii
un ardei gras galben, unul rosu si unul portocaliu

Mod de preparare:

Pieptul de pui spalat si zvantat se taie fasii subtiri apoi se marineaza, cateva ore la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcester, sare, un praf de cilli, ghimbirul ras.

Se taie ardeiul gras feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea solzisori, apoi se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus cca. 50 ml ulei de susan sau masline (eu am pus ulei de nuci), miscand tigaia cu mana, incontinuu, pe flacara mare a aragazului, apoi se adauga fasiile de piept marinat amestecat bine cu semintele de susan. Cu aceleasi miscari ale mainii se caleste si pieptul impreuna cu legumele. La sfarsit il aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde.

In apa clocotita cu sare se fierb taieteii cca 5 minute apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece.
Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez, decorat cu frunze tinere, proaspete de busuioc.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1946 viz    0 com
12782 viz    1 com
985 viz    0 com
1559 viz    0 com
1381 viz    0 com
1171 viz    0 com
1166 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018924 (s)