News Flash:

Piept de pui cu sos de zbarciogi

2 Mai 2014
1967 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi zdrobiti in coaja
2 buc. piept de pui
sare si piper, dupa gust
cateva fire de cimbru proaspat
2-3 cubulete de unt

Pentru sosul de zbarciogi:
125 ml smantana dulce
6 zbarciogi
cateva fire de cimbru proaspat
1 ceapa taiata julien
1 catel de usturoi curatat si zdrobit
90 ml vin alb
90 ml supa de ciuperci (sau de pui)

Mod de preparare:

Pune o tava la incins cu ulei de masline, apoi adauga pieptul de pui, cu pielea in jos, dupa ce l-ai spalat, uscat si asezonat cu sare si piper in prealabil. Adauga cimbrul si usturoiul si lasa puiul sa se prajeasca pana cand pielea devine aurie si crocanta. Intoarce bucatile de pui, adauga untul si apoi mai lasa-l cateva minute, intorcandu-l constant de pe o parte pe alta. Baga tigaia la cuptorul incins inca 8 minute.

Dupa ce ai pus zbarciogii la inmuiat, timp de 20 de minute, in apa fierbinte, taie-i jumatati si pune-i intr-o alta tigaie incinsa cu ulei. Adauga, pe rand, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, vin, supa si lasa totul sa scada putin. Adauga si smantana si dupa cateva minute, strecoara totul pana ramane doar sosul.
Pune puiul pe un platou, adauga cativa zbarciogi trasi la tigaie cu sparanghel, si toarna sosul pe deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gordon ramsay retete sosuri retete carne pui prajit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1582 viz    0 com
2102 viz    0 com
1297 viz    0 com
1281 viz    0 com
2412 viz    0 com
3126 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013982 (s)