News Flash:

Piept de pui cu sos de vin si anghinare

8 Ianuarie 2013
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g anghinare (aprox. un borcan)
1/2 cana faina
500 g piept de pui
2 linguri ulei de masline
1 cana vin demisec
1/2 lamaie
2 linguri unt
sare
piper
2 linguri patrunjel tocat
2 maini paste gatite (optional, ca garnitura)

Mod de preparare:

Scurge anghinarele de apa in exces. Amesteca faina cu aprox. o lingurita sare si 1/2 lingurita piper proaspat macinat. Taie puiul in cubulete de marimea unei nuci si tavaleste bucatile prin faina condimentata. Intr-o tigaie, prajeste intr-o lingurita de unt si una de ulei de masline bucatile de anghinare pana cand se rumenesc usor, apoi pune-le deoparte. In aceeasi tigaie (fara a o curata) in 1 lingura de ulei si una de unt, rumeneste bucatile de pui pe ambele parti pana prind o culoare aurie si se caramelizeaza usor, cam 5-7 minute in total. Cand puiul e gata, adauga bucatile de anghinare inapoi in tigaie, vinul si curata cu o lingura de lemn bucatile de pui caramelizate de pe marginea tigaii. Fierbe totul 8-10 minute pe foc mediu, pana sosul se ingroasa usor. Ia preparatul de pe foc, stropeste-l cu zeama de lamaie si patrunjel. Serveste puiul cu anghinare cald, cu paste fierte sau cartofi copti.

sursa: Piept de pui cu anghinare si sos de vin

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anghinare faina vin demisec lamaie unt sare piper patrunjel paste gatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013828 (s)