News Flash:

Piept de pui cu sos de soia, cimbru si miere

2 Mai 2013
2724 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pui mare, taiat in 8-10 bucati
sare de mare
piper
3-4 linguri ulei de masline
1 capatana usturoi, taiata in jumatate pe orizontala
cateva fire de cimbru
otet de sherry
2 linguri sos de soia
3 linguri miere
1 lamaie, feliata subtire cu tot cu coaja
patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare:

Condimenteaza carnea de pui cu sare si piper. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare. Prajeste bucatile de pui (in transe daca nu incap toate o data) impreuna cu usturoiul si cimbrul, la foc mare, pentru 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Adauga un strop de otet de sherry si lasa-l sa fiarba pana cand se reduce la jumatate. Pune sosul de soia, si mierea si misca energic tigaia pentru a amesteca lichidul. Toarna niste apa calda (noi am pus jumatate de ceasca) si adauga feliile de lamaie. Lasa totul sa fiarba timp de 10 minute pana cand lichidul devine gros, aproape ca un sirop. Carnea de pui ar trebui sa fie deja bine patrunsa.
Pune bucatile de carne pe un platou, presara deasupra sos cu felii de lamaie si putin patrunjel tocat. Se serveste langa fasole verde ori salata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pui miere patrunjel proaspat tigaie mare foc mare apa calda salata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013769 (s)