News Flash:

Piept de pui cu sos de ciuperci

15 Octombrie 2013
1428 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 bucati de piept de pui
1 lingura condimente pentru gratar
50 gr unt de masa
1 cana de suc de portocale
250 gr ciuperci
2 linguri de miere de salcam
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
100 ml smantana
50 ml de rom
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Se iau bucatele de piept de pui spalate si uscate si se condimenteaza cu sare si condimente pentru gratar. Apoi se adauga peste acestea sucul de portocale si se lasa la marinat aproximativ 30 de minute. Se ia pieptul de pui si se rumeneste intr-o tigaie in care am lasat in prealabil untul sa se topeasca circa 6-8 minute. Se scoate apoi din tigaie si se aseaza in tava pentru cuptor. Se ung bucatelele de piept rumenite, cu miere si se baga la cuptorul incins in prealabil, pentru un sfert de ora. Intre timp se dau pe razatoare sau mixer ceapa si usturoiul si se taie bucatele mici ciupercile. Ciupercile astfel maruntite se calesc apoi cateva minute, dupa care se adauga in tigaie si ceapa, usturoiul, smantana si romul pentru inca 5 minute la foc mediu. Se asaza apoi bucatelele de piept de pui intr-o farfurie intinsa peste care se adauga legumele calite si sosul ramas de la acestea. Se poate orna cu bucatele de ardei si frunze de patrunjel.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1723 viz    0 com
1482 viz    0 com
1807 viz    0 com
1050 viz    0 com
1564 viz    0 com
1389 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019655 (s)