News Flash:

Piept de pui cu pasta de susan

11 Iunie 2013
2349 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr seminte de susan
2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:
2-3 linguri pasta tahini
sucul de la 1/2 lamaie
patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:
2 morcovi mari
1 dovlecel mediu

Alte ingrediente:
1 piept pui dezosat
condimente, dupa plac

Mod de preparare:

Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit "jucaria". Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde. Am adaugat uleiul, am mixat din nou...si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. din nou..mixare. de data aceasta am obtinut pasta mult dorita.
Se pastreaza in frigider pana la utilizare.

Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari. Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde.

Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.

Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se plata bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument taiem pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle. Adica le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins), ca sa fie calde si sa aiba o tenta de "gatire" in ele.

Servire: pe 2 farfurii se aseaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde.

Pui cu pasta de susan recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei vegetal pasta tahini garnitura morcovi mari dovlecel mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013582 (s)