News Flash:

Piept de pui cu orez si ananas

15 Ianuarie 2013
1990 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 buc piept pui dezosat, fara piele
ulei de masline
1 ardei iute mic
4 catei usturoi
1 lingurita ghimbir ras
200 ml vin alb sec
2 buc. ceapa alba
200 gr orez cu bob lung
1 buc. ananas mare
sare
piper

Metoda de preparare:

Taie ananasul in sferturi fara sa indepartezi frunzele. Scobeste miezul si taie-l cubulete. Lasa coaja de ananas la scurs pe un gratar. Taie pieptul de bui in cubulete mici, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si prajeste-le in ulei incins timp de 7-10 minute pana cand se rumenesc. Scoate cubuletele de pui intr-un castron tapetat cu hartie, care sa traga uleiul in surplus. Fierbe orezul si scurge-l.
 
Curata ardeiul iute de seminte si toaca-l marunt alaturi de usturoi si ceapa. Caleste-le intr-o lingura de ulei incins timp de 5-6 minute, apoi toarna vinul alb. Lasa-le sa fiarba timp de 5 minute. Adauga orezul fiert, ananasul taiat cubulete, carnea de pui si ghimbirul ras. Lasa-le sa fiarba impreuna timp de 2-3 minute. Daca il servesti ca aperitiv, umple cojile de ananas cu aceasta compozitie si serveste-le calde decorate cu menta proaspata.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

catei usturoi ghimbir ras ceapa alba ananas mare sare piper gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013635 (s)