News Flash:

Piept de pui cu ghimbir si sos de soia

23 Iunie 2014
2563 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr piept de pui
2 linguri otet de orez
60 ml supa de pui
2 linguri ulei
1 ceapa mica
2 lingurite ghimbir ras
coaja de la o lamaie
zeama de la o lamaie
50 gr seminte susan
3 linguri sos de soia

Mod de preparare:

Pieptul de pui se taie in fasii de 3 cm lngime si 1,5 cm latime, se presara cu sare si sos de soia, se amesteca putin si se lasa la rece pentru marinare timp de 30 de minute. Se pun intr-o tigaie cu uleiul incins, se adauga ceapa tocata marunt, ghimbirul, coaja de lamaie si piperul. Se lasa la foc iute, amestecand continuu timp de 1 minut. Se adauga supa de pui, otetul de orez, restul de sos de soia si se lasa la fiert, la foc iute, pana ce sosul scade. Cu 5 minute inainte de a fii luat de pe foc, se adauga zeama de lamaie. Cand se opreste focul se presara semintele de susan. Este foarte bun cu garnitura de orez sau cous-cous.

Nota:
Gatind o astfel de reteta cu otet de orez trebuie sa stiti ca Otetul de orez, adica otet japonez este obtinut din orez si este mult mai usor, mai dulce si mai putin acru decat otetul din vin, cidru sau malt. Este elementul esential in prepararea orezului pentru sushi.

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete carne carne ghimbir carne sos retete gustoase retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1670 viz    0 com
1818 viz    0 com
1302 viz    0 com
1378 viz    0 com
1056 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1626 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020193 (s)