News Flash:

Piept de curcan umplut - reteta pentru Craciun

4 Noiembrie 2015
6350 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Piept de curcan umplut - reteta pentru Craciun

Ingrediente:

1 piept de curcan fara oase (cca 900 gr)
ulei de masline / unt / grasime de la baconul gatit
sare
cateva ciuperci Porcini uscate
30 gr arpagic tocat marunt
2 linguri merisoare uscate si tocate marunt
1 lingurita salvie tocata marunt (aromeaza un piept de curcan umplut)
100 gr gris
1 lingura patrunjel tocat marunt
3 linguri apa
1 lingura faina
230 gr supa de pui

Mod de preparare piept de curcan umplut:

1. Pune ciupercile intr-un bol, acopera-le cu apa fierbinte si tine-le asa vreo 15 minute. Apoi scurge-le si taie-le marunt.
2. In grasime caleste usor arpagicul.
3. Cand arpagicul incepe sa se rumeneasca, pune merisoarele, salvia si ciupercile. Amesteca bine si gateste timp de 2-3 minute.
4. Pune apoi grisul, patrunjelul si supa de pui. Omogenizeaza. Tine pe foc pana cand se ingroasa putin. Indeparteaza de foc.
5. Pune pieptul de pui pe o folie sau o hartie pergemant si bate-l usor cu ciocanul de snitele.
6. Intinde uniform umplutura pregatita anterior. Lasa marginile libere. Ruleaza dintr-un capat, cu ajutorul foliei. Sigileaza cu ata alimentara. Astfel acest piept de curcan umplut nu se va desface, iar la servire va fi usor de taiat.
7. Unge acest piept de curcan umplut cu ulei de masline / unt / grasime de la bacon si presara niste sare.
8. Pune pieptul intr-o tava si baga-l in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 20 de minute, apoi scade temperatura la 165 de grade Celsius (cam 10-15 minute) sau pana cand carnea a ajuns la 155 de grade (pentru asta ai nevoie de un termometru pentru friptura).
9. Scoate-l din cuptor, lasa-l cel putin 10 minute in tava asa (pana la vreo 25 de minute).

Pregateste si un sos pentru piept de curcan umplut:
10. In tigaia in care ai pregatit umplutura pune faina. Amesteca bine. De asemenea, daca doresti, poti gati cateva bucatele de bacon, iar in grasimea rezultata sa pui faina. Daca vei proceda asa, atunci vei obtine un piept de curcan umplut si mai aromat (bucatelele de bacon le poti pune, de asemenea, in umplutura).
11. Treptat, adauga apa. Amesteca in mod constant, ca sa obtii o compozitie omogena.
12. Potriveste de sare si piper. Daca mai ai, pune si salvie. Lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade.

Serveste piept de curcan umplut cu acest sos.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piept umplut rulada piept rulada curcan rulada craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020714 (s)