News Flash:

Peste umplut cu legume si copt cu cartofi. Perfect pentru orice ocazie

4 Decembrie 2018
516 Vizualizari | 0 Comentarii

Astazi va vom prezenta reteta pestelui umplut cu legume si copt cu cartofi. El este potrivit atat pentru masa de sarbatoare, cat si pentru un pranz sau o cina cotidiana. Aceasta reteta poate fi pregatita in perioada posturilor, cand este dezlegare la peste. Haideti sa incepem!

INGREDIENTE:

  • un crap cu greutatea de 1.5-2 kg;
  • 1 kg de cartofi;
  • 2-3 cepe;
  • 2 ardei grasi (de diferite culori);
  • verdeata — dupa gust (noi am folosit marar si patrunjel);
  • o lamaie;
  • 40 ml de ulei;
  • 2 lingurite de condimente pentru peste;
  • sare, piper negru macinat — dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Taiati cartofii medii in sferturi, iar pe cei mari — in sesimi. Puneti-i intr-un bol adanc. Asezonati-i cu sare, piper negru macinat si putin ulei. Amestecati foarte bine. Taiati cepele in semiluni subtiri. Divizati-le in jumatate: o parte va reprezenta „pernita”, pe care va statea pestele, iar cealalta parte va fi inclusa in umplutura lui. Taiati cateva rondele din fiecare ardei (le veti folosi, ca sa decorati cartofii). Apoi curatati-i de codite, seminte si nervuri. Taiati-i sub forma de fasii groase. Puneti-i in bolul cu ceapa pentru umplutura.

Maruntiti verdeturile si puneti-le in bolul cu ceapa si ardeii. Taiati 1/3 din lamaie. Stoarceti sucul din ea si adaugati-l in bolul cu ingredientele pentru umplutura. Presarati totul cu sare si piper negru macinat. Amestecati. Umplutura pentru peste este gata! Taiati lamaia ramasa in feliute subtiri. Curatati pestele de solzi. Transati-l si indepartati-i maruntaiele, aripioarele si branhiile. Capul poate fi lasat (dupa preferinte). Spalati-l foarte bine si uscati-l cu ajutorul prosoapelor de hartie.

Asezonati pestele cu sare, piper negru macinat si condimentele pentru peste (atat in interior, cat si la exterior). Stropiti-i interiorul cu suc de lamaie. Realizati taieturi incomplete pe suprafata pestelui: acestea trebuie sa intersecteze ambele fileuri si coloana vertebrala si sa nu ajunga pana la nivelul sectiunii de transare. Pestele va capata aspectul de evantai. Ungeti o tava adanca cu uleiul ramas. Raspanditi ceapa, care va forma „pernita”, pe fundul ei si sarati-o putin.

Asezati pestele in tava si umpleti-l compact cu umplutura de legume. Daca a mai ramas umplutura, raspanditi-o in jurul pestelui. Introduceti feliutele de lamaie in taieturile de pe peste. Asezati cartofii in jurul lui. Raspanditi rondelele de ardei pe suprafata cartofilor. Introduceti tava in cuptorul preincalzit pana la 170°C si coaceti pestele cu cartofi pe parcursul a aproximativ 60 minute. Pestele capata o aroma nemaipomenita de legume, verdeata si lamaie. Este suculent si prezinta o crusta crocanta. Desi reteta este foarte simpla, rezultatul este incredibil!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste umplut peste cuptor retete peste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019271 (s)