News Flash:

Peste rasol cu tarhon si sos de vin

5 Martie 2013
2463 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg peste (salau, somn, calcan) – curatat de intestine si cap si apoi cantarit – fiert rasol
30 g faina
1 ceapa
1 lingurita tarhon tocat
50-80 ml ulei
150-200 ml vin alb sec
1 foaie de dafin
1 varf de lingurita boia dulce
2-3 felii de lamaie fara coaja
1 varf de cutit piper
50 ml suc de rosii
sare

Mod de preparare:

Faina se prajeste, in cratita, fara grasime, amestecand mereu pana capata culoarea maro deschis. Se trage de pe foc, se adauga ceapa rasa fin si ulei si se amesteca un minut, fara sa se mai puna pe foc. Apoi, se pune boiaua de ardei si se stinge cu vinul, sucul de rosii, zeama in care a fiert pestele si apa, ca sa rezulte circa 600-700 ml sos. Se adauga toate celelalte ingrediente, se sareaza dupa gust si, la urma, se pune pestele taiat in bucati de 2-3 cm. Se lasa sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege sosul.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste salau somn calcan faina ceapa tarhon tocat ulei boia dulce piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1755 viz    0 com
1853 viz    1 com
3228 viz    0 com
1031 viz    0 com
1280 viz    0 com
4825 viz    0 com
4386 viz    0 com
1739 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020095 (s)