News Flash:

Peste cu sos de rosii picant

17 Octombrie 2013
1596 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de peste proaspat, curatat
2 foi de dafin
4 linguri pasta de rosii
tarhon (dupa gust)
4 catei de usturoi
1 ardei iute
sare
4 linguri ulei de masline extravirgin
piper

Mod de preparare:


Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.
Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.
Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.
Dupa 1 minut se adauga pasta de rosii care se subtiaza cu 2 pahare de apa; se lasa la foc mediu 5 minute sa fiarba in clocote mici.
Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat. La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1384 viz    0 com
1579 viz    0 com
1680 viz    0 com
2412 viz    0 com
1275 viz    0 com
1539 viz    0 com
1311 viz    0 com
1215 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019991 (s)