News Flash:

Peste cod la cuptor

8 Februarie 2013
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 g peste cod
3 cartofi
30 g seminte de pin
3 catei usturoi
30 g capere
vin alb sec
patrunjel
ulei de masline
piper negru macinat
sare

Mod de preparare:

Spalam caperele de apa sau sare, depinde cum sunt conservati, apoi ii stergem cu un servetel de apa. Punem caperii in mixer, adaugam semintele de pin, patrunjelul si usturoiul curatat si spalat si mixam, dar nu exageram, trebuie sa ramana semintele de pin destul de marisoare. Separat, fierbem cartofii cu tot cu coaja, in apa cu sare timp de 10-15 minute, depinde foarte mult de marimea lor, sa fie "al dente". Scurgem cartofii de apa si ii taiem in felii subtiri. Intr-o tava yena unsa cu ulei, am presarat jumatate din ingredientele mixate, apoi am asezat cartofii straturi, adica doar un strat. Taiem pestele dupa ce l-am curatat de pielita din exterior in cuburi, depinde de voi cit de mari le doriti, eu recunosc ca trebuia sa le tai mai marisoare, presaram deasupra restul ingredientelor mixate, un praf de sare, un pic de piper macinat, apoi deasupra punem citeva linguri de ulei (3-4, nu exageram cu uleiul), adaugam deasupra jumatate de pahar cu vin alb, apoi in cuptorul preincalzit la 220°, bagam tava si o tinem cca 20 de minute, depinde foarte mult de cat de groase sunt taiate bucatile de peste.
Scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca un pic, apoi servim imediat cu paine proaspata.

Peste cod la cuptor recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste cod cartofi catei usturoi capere patrunjel sare al dente tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1208 viz    0 com
1156 viz    0 com
1715 viz    0 com
1939 viz    0 com
1250 viz    0 com
2694 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013254 (s)