News Flash:

Peste cod in stil napoletan

21 Ianuarie 2013
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 kg peste cod
masline negre
2 catei de usturoi
faina de grau
oregano
capperi
patrunjel
500 g pulpa de rosii (o cutie)
ulei de masline

Mod de preparare:

Cu 2-3 zile inainte de a prepara pestele, il taiem bucati si-l punem in apa rece, schimb de 3-4 ori  pe zi apa, ca sa eliminam sarea in care a fost conservat pestele. Scurgem pestele de apa, il stergem frumos cu servetele, trecem fiecare bucata de peste prin faina pe ambele parti, apoi le punem la prajit in ulei (vreo 4-5 linguri, nu exageram), in care am pus cei doi catei de usturoi, curatati, spalati, dar lasati intregi. La foc mijlociu, prajim bucatile de peste pe ambele parti, apoi asezam pestele intr-o farfurie in care am pus un servetel sau hartie de bucatarie absorbanta, ca sa absoarba uleiul.
In tigaia cu ulei si usturoi, rasturnam rosiile, amestecam si lasam la copt timp de 10 minute. Adaugam apoi maslinele (fara simbure) si caperii (caperele, nu stiu cum sa le spun corect), presaram un pic de origano deasupra, un praf de sare (nu prea mult, ca s-ar putea sa nu se fi desarat bine pestele), apoi adaugam bucatile de peste fripte. Cu ajutorul unei linguri acoperim bucatile de peste cu sucul de rosii, acoperim cu un capac tigaia de prajit si lasam la foc mic, timp de 15-20 de minute (depinde cit de groase sint bucatile de peste). Ridicam capacul si presaram in abundenta, patrunjel spalat si taiat marunt.
Asezam in farfurii si servim cu painita proaspata, daca nu va place prea mult sucul de rosii, puteti sa puneti mai putin peste peste (in farfurie, nu in tigaia de prajit...).

Peste cod in stil napoletan recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste cod masline negre oregano capperi patrunjel apa rece
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2561 viz    0 com
1759 viz    0 com
1946 viz    0 com
1680 viz    0 com
2985 viz    0 com
3087 viz    0 com
2199 viz    0 com
2780 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013515 (s)