News Flash:

Perisoare cu sos de dovlecei

17 Decembrie 2013
860 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 piept de pui dezosat
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
pudra de verdeturi uscate (busuioc, marar, cimbru, telina, patrunjel, etc)
1 ou
2 linguri gris (optional)
2 ceapa mica alba
sare, piper, chilli dupa gust

Pentru sos:
1 dovlecel mediu
2-3 catei de usturoi
1 legatura marar proaspat
2-3 linguri ulei de masline presat la rece
sare, piper, dupa gust

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se taie cuburi si se introduce in vasul robotului de bucatarie. Se curata ceapa, se taie bucati si se adauga piepitului de pui. Se adauga si celelalte ingrediente pentru perisoare si se mixeaza bine totul pana se obtine o pasta foarte fina si omogenizata (1-2 minute)

Cu mainile umede se ia cate o portie mica din compozitia de mai sus, se formeaza bilute si se aseaza in recipentele aparatului de gatit cu aburi (2 nivele). Se adauga apa in aparat si se seteaza pentru 25 minute. Se lasa perisoarele sa fiarba in aburi.

Se pregateste sosul de dovlecel: se curata dovlecelul, se taie cuburi si se aseaza in ultimul vas al aparatului de gatit cu aburi. Se pun la fiert in aburi 10 minute (chiar deasupra perisoarelor).

Dupa scurgerea celor 10 minute, se scoate dovlecelul si se aseaza intr-un bol. se adauga mararul spalat si taiat mai mare si cateii de usutroi curatati. Se mixeaza totul cu mixerul de mana, se adauga si uleiul, condimentele si se omogenizeaza bine. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aseaza pe un platou, se toarna sos de dovlecei si se servesc calde, decorate cu putina verdeata.

Perisoare cu sos de dovlecei recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1506 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013989 (s)