News Flash:

PERICOLUL din icrele cumparate de la magazin!

10 Septembrie 2013
3413 Vizualizari | 0 Comentarii
Ne place sa mancam salata de icre din comert? Ei bine, ar trebui sa stim faptul ca icrele pe care le cumparam contin o gramada de aditivi periculosi! Totodata, in cutiile respective icrele sunt aproape inexistente, intr-un gramaj de doar 10%! Iata ce mancam de fapt!

Cand cumparam o salata de icre din comert este obligatoriu sa citim etichetele, pentru a ne convinge ca mancam o nenorocire si ca ar trebui sa evitam acest produs!

“In general, pe aceasta scrie astfel: ulei vegetal, apa carbogazoasa, icre sarate stiuca min. 6%, icre sarate tarama min. 4%, gelifiant guma xanthan E415, guma guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodiu. Asadar, este un produs ce contine un exces de lipide de natura vegetala, icrele sunt aproape absente (10%), restul ingredientelor fiind aditivii alimentari, care dau produsului consistenta: gelifiantii guma xanthan şi guma guar.
E412 poate provoca balonari, greata, crampe, astm, alergii si eczeme. De asemenea, se foloseste si un conservant periculos pentru sanatate, care poate produce mutatii la nivelul ADN-ului, dupa cum au aratat studii recente – E316 nu a fost inca evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.”, explica celebrul doctor Gheorghe Mencinicopschi.

sursa: wowbiz
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei vegetal e412 e211 guma guar e316 gheorghe mencinicopschi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1860 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029620 (s)