News Flash:

Pere in foietaj cu coniac

12 Martie 2013
1639 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 pere medii
500 g aluat frantuzesc
200 g zahar
1 ou
1 lamaie
100 g branza mascarpone
100 ml frisca lichida
2 linguri de coniac
menta
zahar pudra
1 baton de vanilie
scortisoara

Mod de preparare:


Lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp, spala perele si curata-le de coaja. Intr-o cratita topeste zaharul, apoi adauga coniacul, scortisoara, zeama de lamaie, batonul de vanilie si perele. Stropeste-le cu putina apa si lasa-le sa fiarba la foc mic.
Dupa ce s-au redus la jumatate, scoate-le intr-o sita sa se scurga. Intinde aluatul si taie-l patratele pe care le ungi cu unt si ou batut. Pe fiecare bucata de aluat, asaza perele intregi daca sunt mici, apoi pune-le la cuptor la 160 de grade.

Amesteca branza mascarpone cu frisca lichida si orneaza platoul. Adauga apoi foietajul cu pere. Perele in foietaj se servesc cu branza mascarpone si frisca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu menta proaspata. Acestea se pot servi calde sau la temperatura camerei.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pere medii aluat frantuzesc zahar lamaie branza mascarpone coniac sita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1280 viz    0 com
2435 viz    0 com
4135 viz    0 com
1629 viz    0 com
1752 viz    0 com
1438 viz    0 com
1822 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1765 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032218 (s)