News Flash:

Pere cu iaurt si fistic

23 Ianuarie 2013
1879 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 pere taiate pe jumatate
100 gr miere
sucul si coaja rasa de la o portocala
sucul si coaja rasa de la o lamaie
semintele de la o pastaie de vanilie
20 ml apa de flori de portocale
50 gr fistic
300 gr iaurt grecesc

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita incalzeste mierea cu sucul si coaja rasa de citrice si semintele de vanilie. Lasa pe foc timp de 10 - 15 minute, pana cand obtii un sirop consistent. Intr-o tava, asaza perele si toarna peste ele siropul de miere. Da la cuptor pentru 20 - 30 de minute. Ai grija sa ungi perele din cand in cand cu siropul din tava. La final, siropul de pe pere trebuie sa fie caramelizat. Scoate perele din tava si stropeste-le cu apa de portocale. Asaza pe un platou si orneaza cu iaurt si fistic.
Perele in sos de citrice cu topping de iaurt se servesc si cu fulgi de migdale si sos de ciocolata sau caramel.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pere miere fistic iaurt grecesc cratita sirop consistent cuptor tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031750 (s)