News Flash:

Pepene rosu la borcan - Invata sa murezi corect harbuz

5 Octombrie 2017
2990 Vizualizari | 0 Comentarii
Suntem obisnuiti in mare parte cu muraturile facute din legume si gemuri sau dulceturi facute din fructe. Bucatariile lumii ne-au invatat, insa, ca orice ingredient poate capata un gust si aspect nou daca avem curajul sa il folosim si altfel decat in mod obisnuit.
Fructele de sezon sunt una din provocari. Pot fi transformate in gemuri, compoturi, dulceturi, dar si in muraturi. Fierte la foc mic, cu mirodenii si otet, fructele de toamna pot capata gusturi neobisnuite si placute, care completeaza perfect alte feluri de mancare. Strugurii, perele, prunele si alte bunatati dulci pe care le gasesti acum din plin pot fi puse la pastrare sub forma unor muraturi.
Pepenele murat se numara printre muraturile de sezon datorita gustului unic, usor dulce, usor acrisor.

Ingrediente:

1 pepene verde bine copt
4 radacini de hrean
o capatana de usturoi
3 crengute de marar uscat
3 crengute de cimbru uscat
3 linguri de sare grunjoasa
3 litri de apa

Citeste si Reteta ideala de muraturi asortate puse la borcan, pe iarna

Mod de preparare:

Pepenele se spala bine, coaja se curata de orice urma de pamant. Se taie in felii groase de aproximativ 2 cm si apoi in bucati, in functie de borcanul pe care il aveti. Daca aveti un borcan cu gura mai larga, care va permite, puteti lasa feliile intregi.
Se aranjeaza feliile in borcan, avand grija sa nu zdrobim miezul. Printre bucatile de pepene aranjam crengutele de cimbru si marar, cateii de usturoi decojiti si radacinile de hrean taiate in doua sau patru pe lungime. Intr-un lighean amestecam apa si sarea, pana aceasta se topeste. Se toarna saramura obtinuta peste pepene. Borcanul se inchide ermetic cu un capac bine strans. Se tine borcanul intr-un loc racoros si intunecat.
In primele zile va incepe sa fermenteze, de aceea trebuie sa puneti un recipient sub el. Nu deschideti capacul sub nicio forma!
Pepenele se mureaza in aproximativ 2 luni, insa iti recomand sa ii deschizi in preajma sarbatorilor de iarna pentru a fi sigura ca iti va ramane pana atunci.
 
Citeste si Cea mai buna reteta de pepeni verzi murati
 
In ciuda conceptiei generale ca pepenele rosu ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti.
Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului.
Alaturi de rosii, pepenele rosu se afla pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care imbunatateste sanatatea cardiovasculara si osoasa.
Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu regleaza digestia, previne constipatia si contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv.
Pepenele rosu contine din plin vitamina A, un nutrient necesar productiei corespunzatoare de sebum, care asigura o hidratare optima a pielii. In plus, aceasta vitamina este esentiala pentru cresterea tuturor tesuturilor corporale, inclusiv a tesutului cutanat si a parului.
Aportul adecvat de vitamina C, furnizata de pepenele rosu in cantitati mari, este necesar pentru productia de colagen, esentiala pentru structura parului si a pielii. Efectul puternic de hidratare al acestui fruct are beneficii directe asupra tesutului cutanat.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1963 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020760 (s)