News Flash:

Pentru un pranz satios - Tortilla spaniola

15 August 2017
1657 Vizualizari | 0 Comentarii
O reteta perfecta pentru micul dejun, pranz sau cina. In plus, se poate savura atat rece cat si calda.

Ingrediente:

8 oua
235 ml ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi, presat
350 g ceapa alba (una mare) taiata foarte subtire in cruce
700 g cartofi (aproximativ 3 mari) taiati in cruce
patrunjel proaspat
sare dupa gust
piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, amesteca usor 8 oua cu un varf de sare generos si cu patrunjelul tocat. Apoi pune castronul deoparte.
Lasa tigaia pe foc la temperatura medie / mare, adauga cele 2 linguri de ulei de masline si pune ceapa taiata si usturoiul presat pana se rumeneste complet (10-12 minute).
Intr-o tigaie mai inalta, wok, la foc mediu, incalzeste o ceasca de ulei. Focul sa fie la temperatura medie si adauga cartofii, taiati rondele, presarati cu sare, dupa gust. Se intorc ocazional, pana cand acestia sunt delicati si complet prajiti (25-30 minute). Nu lasa cartofii sa devina maro.
Dupa ce s-au prajit cartofii, pune intr-un castron impreuna cu ceapa prajita, apoi amesteca usor. Lasa sa se raceasca.
In tigaia wok, pune 3 linguri de ulei la incins, apoi toarna amestecul de oua, impreuna cu cartofii prajiti, ceapa si usturoiul. Pune un strat de ou, un strat de cartofi pentru a patrunde si in interiorul acestora.
Lasa la rumenit si rasuceste compozitia pana ce laturile incep sa se fixeze (3-5 minute). Opreste focul si acopera tigaia 5 minute.
Scoate tortilla pe o farfurie. Lasa sa se odihneasca timp de 5-7 minute inainte de servire.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

micul dejun oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022445 (s)