News Flash:

Pentru micul dejun - Minitarte cu ciuperci

10 Ianuarie 2018
258 Vizualizari | 0 Comentarii

Minitartele cu ciuperci sunt o gustare delicioasa, pot fi luate la pachet sau servite chiar la micul dejun.

Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 200 g unt
  • 2-3 lingurite lapte rece

Citeste si Ciuperci umplute, facute la cuptor

Pentru umplutura:

  • 90 g unt
  • 3 fire praz
  • ½ lingurita sare
  • 500 g ciuperci
  • 2 lingurite cimbru
  • 3 linguri smantana
  • 1 praf piper
  • 200 g cascaval

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele si faci un aluat faramicios. Daca ti se pare ca nu se leaga, picuri 2-3 lingurite de lapte rece in timp ce amesteci, pentru ca aluatul sa devina omogen. Il lasi la frigider o jumatate de ora. Il intinzi cu un sucitor si cu gura paharului formezi 6 cercuri. Le asezi in formele de minitarte, dupa ce ai pus hartie pentru copt. Intinzi pe toata suprafata.

Citeste si Mic dejun de Craciun - Tarta quiche cu bacon si ciuperci

Intepi cu furculita din loc in loc. Le dai la cuptorul incins si le tii pana devin aurii. Le lasi la temperatura camerei. Tai capatul firelor de praz, dai deoparte prima foaie si tai partea alba pana la frunze. Pui prazul intr- o strecuratoare si speli sub jet de apa.

Speli ciupercile si le tai. Topesti untul intr-o tigaie. Adaugi prazul si sarea si amesteci 3 minute. Dai focul mai tare, pui ciupercile si tii pana scade apa lasata de ele. Adaugi cimbrul, smantana si piperul si lasi sa se raceasca. Presari un strat de cascaval ras pe fundul fiecarei minitarte. Pui din compozitia de ciuperci si praz si presari iar cascaval pe deasupra. Coci cam 25 de minute. Servesti cand s-a racit.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011706 (s)