News Flash:

Pe cat de simplu, pe atat de delicios. Copiii mei sunt innebuniti dupa aceasta prajitura, iar eu sunt fericita ca reusesc sa le fac ceva bun de tot! Iti vine sa crezi ca in imagine este pandispan? Dar stai sa vezi ce minunatie de reteta! RETETA MAI JOS

24 Februarie 2017
53896 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru pandispan:
170 gr unt la temperatura camerei
170 gr zahar tos
3 oua la temperatura camerei
300 gr faina
3 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
300 ml lapte
2 pahare de frisca

Pentru umplutura de mere:
1 kg mere
1 1/4 cana zahar
1/3 cana amidon
1 lingurita scortisoara macinata
3 cani apa
1 lingura suc proaspat de lamaie

Pentru sosul caramel:
100 gr zahar
30 gr unt
75 gr smantana pentru frisca (folositi numai smantana pentru frisca !)

Mod de preparare:

Pandispan:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Ungeti cu putin unt o tava de cuptor dreptunghiulara.
Cu ajutorul unui mixer bateti untul intr-un castron pana cand acesta devine moale.
Adaugati zahatul treptat si mixati pana obtineti o crema omogena.
Puneti ouale pe rand, adaugati esenta de vanilie si amestecati pana cand toate ingredientele s-au incorporat.
Intr-un alt castron amestecati faina cu praful de copt.
Adaugati treptat mixul de faina si praf de copt, alternand cu laptele, in castronul cu crema de unt preparata anterior.
Amestecati cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti un aluat de pandispan omogen.
Turnati compozitia obtinuta in tava de copt pregatita anterior si nivelati-o la suprafata.
Dati pandispanul in cuptorul incins timp de 25-30 minute (verificati cu scobitoarea).
Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a intinde umplutura de mere peste acesta.

Umplutura de mere:
Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi taiati-le in cubulete cat mai mici.
Intr-o cratita puneti amidonul impreuna cu zaharul si scortisoara.
Adaugati apa si lasati ingredientele sa fiarba la foc mic 7-10 minute pana cand merele sunt inmuiate.
Luati cratita de pe foc si adaugati sucul de lamiae.
Mixati si lasati umplutura de mere sa se raceasca complet.

Sosul caramel:
Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste.
Adaugati smantana pentru frisca cu grija (se vor ridica vapori de abur).
Lasati la foc mic pana cand incepe sa fiarba, apoi stingeti imediat focul.
Lasati sosul caramel sa se raceasca complet.

Asamblare pandispan cu umplutura de mere si sos caramel:
Asezati pandispanul racit pe o coala de hartie de marimea aecstuia.
Intindeti umplutura de mere pe toata suprafata pandispanului.
Garnisiti apoi pandispanul cu frisca.
Dati prajitura la frigider cel putin o ora.
Cand serviti taiati prajitura in patrate si turnati pe fiecare bucata putin sos caramel.

sursa: agenda utila
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta pandispan glazura pandispan pandispan mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016594 (s)