News Flash:

Pateul de porc - sursa de E-uri si coloranti

29 Septembrie 2013
1585 Vizualizari | 0 Comentarii
Pate de porc: 25% ficat de porc, slanina, apa, guma xantan

Ingrediente:

apa
ficat de porc 25%
slanina
sorici
lapte semidegresat
proteina vegetala de soia
amidon de grau
stabilizator
condimente si extracte de condimente
sirop de glucoza
mustar
emulgatori
agenti de ingrosare: caragerian, guma guan, guma xantan
acidifiant: acid citric
antioxidanti
potentiator de aroma
colorant: carmin
conservant: nitrit de sodiu

Mod de fabricare:

Ca si alte mezeluri cu care se inrudeste pateul de porc de fata se naste in malaxor. In 10 kilograme de produs gasim 2,5 kilograme de pateu de porc, multa apa, slanina, soric fin macinat si restul de chimicale menite sa “lege” combinatia de masa organica de origine animala.

Parerea specialistului:
Medicii spun ca a manca pateul acesta este ca si cum ai bea cola. Adica e la fel de nesanatos. “Daca te uiti pe tichetele bauturilor de tip cola vei gasi si acolo sirop de glucoza si gumele respective. In concluzie, nu e deloc recomandat diabeticilor, dar nici celorlalti, in exces, pentru ca poate predispune la aceasta boala”, a explicat dr. Ioana Vartosu.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

e-uri coloranti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029752 (s)