News Flash:

Pate de sardele

21 Aprilie 2014
1072 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

500-600 g carne de vitel si carne de porc grasa
100-150 g ceapa
100 g unt
30 ml ulei de floarea soarelui
1 cutie sardele
50 ml vin rosu
1 lingura rom
condimente
sare

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste, 2 minute, in ulei, apoi se pune carnea taiata in bucati mari care se amesteca ca sa se prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si romul. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, ca sa ramana carnea suculenta; din cand in cand, se aduga cate 1-2 linguri cu apa, ca sa nu se arda ceapa. Cand carnea s-a inmuiat si s-a racit, se da de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele cu tot cu uleiul lor. Untul se freaca bine pana se inmoaie, se adauga la tocatura si se sareaza dupa gust. Pateul se aranjeaza pe platou si se da la frigider sa se intareasca.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pate pate sardele pate carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1143 viz    0 com
3208 viz    0 com
1226 viz    0 com
1988 viz    0 com
2083 viz    0 com
2424 viz    1 com
1121 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022165 (s)