News Flash:

Pate de ficat cu ciuperci

7 Septembrie 2012
2242 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g ficat de vita
300 g unt
500 g ciuperci mari
3 cepe medii
patrunjel verde
sare


Mod de preparare:

Se curata ciupercile, se spala si se taie in patru. Intr-o cratita se pun 2 lingurite de unt si se adauga cepele curatate, spalate si taiate in patru, ciupercile, ficatul spalat si taiat bucati mari si ½ ceasca de apa. Se acopera cratita si se fierb ingredientele pateului la foc mic, scuturand cratita din cand in cand. Cand a scazut toata apa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se da apoi totul prin masina de tocat.

Se pune untul ramas intr-un castron si se freaca bine adaugand treptat pasta obtinuta prin masina de tocat. Se sareaza si se pipereaza, dupa care se pune pateul intr-un bol, netezind suprafata cu un cutit. Se decoreaza cu felii de gogosar si frunze de patrunjel verde. Pateul este delicios cu paine prajita si rondele de ceapa verde deasupra.
Pateul facut in casa este alegerea ideala chiar si pentru copii mai mici (se face fara ciuperci), datorita faptului ca nu contine conservanti.

sursa: femeilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare mancare unt ciuperci cepe patrunjel verdesare cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023407 (s)