News Flash:

Patatas Bravas

31 August 2011
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Patatas Bravas
Ingrediente: cartofi ulei Pentru sos picant de rosii: 500 gr rosii bine coapte 1 ceapa mica 1 frunza de dafin 2-3 linguri maioneza 1 lingurita otet de vin alb 1 lingurita rasa boia dulce 1/4 lingurita chilli pudra 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat 3-4 catei usturoi 4 linguri ulei sare piper putin zahar Mod de preparare: Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei incins. Cand s-a inmuiat, se adauga rosiile decojite si taiate bucati mici (sau mixate in robot). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, foaia de dafin si 1/2 lingurita de zahar. Se fierb rosiile pentru 20 minute. Se scoate dafinul din sos si se mixeaza apoi in blender pana devine foarte fin. Sosul rezultat se trece printr-o sita fina. Se lasa sa se raceasca complet. Intr-un mojar se strivesc cateii de usturoi cu putina sare mare, pana devin pasta. Se adauga restul de 3 linguri de ulei in fir subtire, amestecand mereu, pana se obtine o maioneza de usturoi. In sosul de rosii se pune maioneza de usturoi, maioneza (de ou) si restul condimentelor (boia, chili, cumin, otet). Se amesteca bine si se drege sosul de sare daca e necesar. Sosul poate fi pastrat la frigider timp de 2-3 zile. Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare timp de 10 minute din momentul in care fierbe apa. Se strecoara apoi si se lasa sa stea pana se incinge uleiul. Se incinge ulei mult foarte bine. Se prajesc cartofii in acest ulei pana incep sa devina usor rumeni si foarte crocanti la exterior. Cartofii prajiti se servesc stropiti cu sos de rosii. sursa articol: http://www.e-retete.ro sursa fotografie: http://www.myrecipes.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi bucataria internationala caviar keta retete vegetariene
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1468 viz    0 com
992 viz    0 com
1256 viz    0 com
1461 viz    0 com
2877 viz    0 com
3024 viz    0 com
3224 viz    0 com
1526 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1740 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019257 (s)