News Flash:

Pastel de Cuatro Leches

16 Mai 2011
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Pastel de Cuatro Leches
Ingrediente: Dulce de leche (crema de lapte): 1.250 ml lapte gras + 250 ml frisca nebatuta 600 gr zahar 1 varf de cutit bicarbonat (face ca aceasta crema sa iasa mai inchisa la culoare, precum caramelul) 1 varf cutit sare Blatul: 300 gr faina 2 lingurite praf de copt un varf de cutit de sare 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 1 lingura esenta de vanilie 1 lingura rom Pentru insiropat blatul: 500 ml lapte 250 ml frisca lichida Mod de preparare: 1. Dulce de Leche: Se incalzeste laptele (intr-o oala teflonata, sa evitati lipirea), apoi se adauga zaharul, bicarbonatul si sarea. Se aduce la fierbere la foc mediu, timp in care il paziti si amestecati din cand in cand. Cand a ajuns la fierbere, dati focul la mic si il lasati 3 ore. Amestecati cam la 15 minute si-l mai verificati. Laptele scade si veti vedea cum se inchide incet la culoare: dupa o ora devine crem, dupa doua ore e deja precum caramelul, auriu, dar e inca moale, dupa 2.5 ore incepe sa se ingroase. Daca vrei mai gros, il mai lasati pe foc pana ajunge la consistenta dorita de voi, plus sa tineti cont ca un pic se mai intareste cand e rece. Se pastreaza la frigider 4 saptamani. 2. Prajitura: Preincalziti cuptorul la 180C. Se unge o tava de 23x33 cm cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina, fara a lasa exces de faina. 3. Cerneti si amestecati faina, praful de copt si sarea 4. Albusele se bat spuma. Se adauga zaharul in trei reprize, se bate in continuare pana cand este complet incorporat. Se adauga galbenusurile pe rand si se bate in continuare dupa fiecare. 5. Se incorporeaza treptat faina si laptele (125 ml), in trei reprize, amestecand mai incet, cel mai bine cu o paleta, de jos in sus, astfel incat compozitia sa pastreze cat mai mult aer. La sfarsit se amesteca vanilia si romul, apoi se toarna in tava si se da la copt. 6. Se coace aprox. 30 min sau pana cand devine auriu deasupra. Se lasa 30 minute la racit, apoi se impunge cu un cutit pe toata suprafata, cat mai bine. Intre timp se amesteca bine laptele (500ml) si frisca lichida si cand blatul nu mai e foarte fierbinte, dar e inca cald, se toarna deasupra blatului. La un minut dupa, veti vedea ca prajitura a "baut" tot laptele. 7. Se lasa la racit cel putin 4 ore la frigider, dupa care se intinde deasupra crema de lapte (dulce de leche). Sau serviti in boluri mici langa prajitura. 8. Prajitura se serveste numai rece, de la frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

hering afumat zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1183 viz    0 com
2096 viz    0 com
1108 viz    0 com
2142 viz    0 com
2773 viz    0 com
1349 viz    0 com
1219 viz    0 com
1963 viz    0 com
1118 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1454 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018039 (s)