News Flash:

Paste tagliatelle cu dafin, parmezan si busuioc

17 Mai 2013
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

piper negru proaspat macinat
sare de mare
4 x 400 g cutii de rosii de tip pruna
1 dovleac mic
2 frunze de dafin proaspete
oregano uscat
ulei de masline
2 morcovi
2 dovlecei
2 ardei rosii
2 bete de telina
1 praz mic
2 cepe mici
parmezan proaspat
busuioc proaspat
225 g sparanghel
500 g paste tagliatelle

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregateste legumele: curata cepele, prazul si telina, curata ardeii de seminte. Morcovii si dovleceii trebuie dati pe razatoare (pe partea mai mare). Pune o tigaie mare pe foc, adauga ulei si toate legumele. Adauga oregano uscat si frunzele de dafin, si lasa totul la gatit la foc mic, amestecand des, timp de aproximativ 20 minute.
Intre timp, curata  dovleacul: taie-l in jumate si scoate-i semintele. Adauga conservele de rosii-pruna, 500ml apa, sarea si piperul proaspat macinat. Lasa-le sa ajunga la temperatura de fierbere, dupa care da focul la mic si lasa sosul sa se prepare, inca 30 minute.
Ia tigaia de pe foc si scoate foile de dafin. Lasa sosul sa se raceasca, dupa care amesteca-l bine cu un blender, pana devine o crema.

Prepararea pastelor:
Pune tagliatelele la fiert intr-un bol mare de apa cu sare. Intre timp, pune o tigaie medie la foc mediu. Pune 1 litru din sosul de rosii facut mai devreme si lasa-l sa se incalzeasca, timp in care trebuie sa cureti sparanghelul si sa-l tai 3-4 bucati.

Adauga sparanghelul in sos, lasa-l sa stea 1-2 minute si ia tigaia de pe foc. Adauga si cateva frunze de busuioc proaspat.

Intre timp, s-au facut si pastele tale. Pune-le in sos si amesteca-le usor. Daca sosul este prea gros, poti sa adaugi putina apa (din cea in care au fiert pastele).
Serveste cu parmezan ras deasupra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piper negru busuioc proaspat sparanghel tigaie mare parmezan ras
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021289 (s)