News Flash:

Paste penne cu somon

3 Ianuarie 2013
3332 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr penne
200 gr somon afumat
200 gr somon proaspat
50 gr unt
4 cepe verzi
150 ml smantana lichida
1 praz (doar partea alba)
coaja de lamaie rasa
120 ml vodca
piper
sare
5-6 linguri din apa in care au fiert pastele
frunze de coriandru proaspat
 
Mod de preparare:
 

Fierbem pennele in apa cu sare si 3 linguri de ulei de masline, dupa indicatorii de pe pachet (pentru ca fierberea depinde de marca). Cand sunt gata, le strecuram, dar pastram 5-6 linguri de apa pentru sos. Taiem prazul si ceapa verde in rodele mici, apoi le calim cu unt intr-o tigaie mare pana sa devina transparente.

Taiem somonul proaspat in cuburi mari si il calim impreuna cu ceapa si prazul timp de 2 minute. Adaugam vodca si lasam in tigaie pana devine ca un sirop, apoi adaugam smantana lichida si, la foc mic, fierbem pana scade la consistenta dorita. Daca sosul este prea gros, folosim apa pastrata de la penne.

 Luam tigaia de pe foc, adaugam coaja de lamaie rasa si asezonam cu sare si piper. Punem pennele in farfurii si turnam deasupra sosul. Decoram cu felii de somon afumat si frunze de coriandru.
 
Secretele lui Chef Ioannis

- Uleiul de masline ajuta pennele sa nu se lipeasca una de alta si, mai important, le da un gust deosebit.
- Apa in care au fiert pennele si, in general, pastele este buna pentru sosuri, deoarece pennele isi lasa in aceasta apa amidonul si mult din gustul lor. Astfel, recuperam amidonul, care ajuta sa se ingroase sosul in mod natural.
 
sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

penne somon afumat somon proaspat unt cepe verzi smantana lichida praz
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3010 viz    0 com
7189 viz    0 com
1508 viz    0 com
2499 viz    0 com
12306 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015546 (s)