Pastele
linguine cu scoici sunt ideale pentru o cina rapida, dar romantica alaturi de parterul de cuplu sau pentru o cina in familie.
Ingrediente:450 g
linguine8 linguri unt nesarat
1
ceapa alba medie, tocata foarte marunt
225 g ciuperci proaspete, taiate felii
4 catei de
usturoi, bine pisati
1 pahar de
vin alb sec
200 g scoici de la conserva, scurse de zeama (pastreaza zeama)
2 linguri smantana
sare
piper
patrunjel proaspat, tocat
Citeste si Paste tagliatelle cu sos de smantanaMod de preparare:Pune un vas mare cu apa, la fier. Cand apa da in clocot adauga o lingurita de sare si pastele. Fierbe pastele conform instrunctiunilor de pe ambalaj.
Intr-o
tigaie incapatoare pune untul la topit si adauga ceapa si usturoiul. Caleste-le timp de 30-40 de minute apoi adauga ciupercile si soteaza totul pana cand compozitia se inmoaie si apa lasata de legume se evapora. Adauga apoi vinul, redu focul la minim si lasa sa fiarba pana cand alcoolul se evapora.
Adauga apoi scoicile, zeama de la scoici, smantana, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba timp de 20 de minute. La final adauga pastele, amestecu cu grija, pentru a nu le rupe si adauga patrunjelul.
Serveste linguinele cu scoici imediat, alaturi de un pahar de
vin alb, sec.
sursa:
acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)