News Flash:

Paste fusilli cu scoici Saint Jacques

4 Martie 2012
2092 Vizualizari | 0 Comentarii
Paste cu scoici Saint Jacques
Ingrediente:

100 grame paste fusilli 
8 scoici Saint Jacques, clatite cu apa rece si uscate prin tamponare cu prosoape de hartie
200 grame mazare verde boabe (varianta congelata)
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri creme fraiche (sau smantana)
1 lamaie (zeama)
2 linguri ulei de masline
1 lingurita de busuioc uscat
sare
piper negru proaspat risnit

Mod de preparare:

Intr-o oala punem la fiert apa cu sare,cind da in clocot rasturnam in ea boabele de mazare si le lasam un minut,dupa care le scoatem si le racim in apa cu gheata sau apa rece ,sa intrerupem brusc procesul de gatire si mazarea sa-si pastreze culoarea verde-proaspat. In alt vas, tot cu apa si sare, fierbem pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu uitati, pastele se adauga ciad apa clocoteste.
Intr-o tigaie in care am incins cele doua linguri de ulei, preparam scoicile, expunandu-le cate un minut pe fiecare parte. In timp ce sfarie in tigaie, nu uitam sa le saram si piperam, tot pe fiecare parte. Le scoatem si le rezervam la cald.
In aceeasi tigaie adaugam usturoiul tocat marunt si mazarea si le sotam un minut, adaugam zeama de lamaie, adaugam si pastele, amestecam bine,dupa care adaugam si cele 2 linguri de creme fraiche, omogenizam, mai lasam un minut, dupa care adaugam si scoicile, pudram totul cu busuiocul uscat si oprim focul. Turnam vinul preferat in pahare si servim pastele calde. Din cantitatile de mai sus rezulta doua portii.
Paste cu scoici Saint Jacques pregatite de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste fusilli usturoi creme fraiche smantana lamaie busuioc sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015642 (s)