News Flash:

Paste fettuccine gratinate

22 Mai 2014
1438 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 ansoa sarate
90 g parmezan gratinat
90 g branza Gruyere
240g faina
3 oua
7 linguri unt
150 g mozzarella
piper alb dupa gust

Mod de preparare:

Fa o gaura in faina, pune acolo ouale, sarea si uleiul si framanta pana se omogenizeaza. Acopera cu un prosop din bumbac si lasa aluatul sa stea 30 minute. Apoi, fa pastele: intine aluatul in straturi subtiri si taie fasii mici, ca de fettucine. Pune-le la uscat. Intre timp, clateste si curata fileurile de ansoa. Taie mozzarella in cuburi.

Topeste jumatatea de unt intr-o tigaie la foc mic, adauga jumatate din cantitatea de ansoa si gateste pana se dizolva, amestecand cu o lingura de lemn. Fierbe pastele in multa apa timp de 5 minute. Nu sara apa, intrucat fileurile de ansoa sunt suficient de sarate.
Scurge-le si amesteca-le cu sosul de ansoa, jumatate din cantitatea de parmezan si jumatate din cantitatea de Gruyere.

Unge un vas termorezistent cu unt si pune in el jumatate din cantitatea de fettucine cu branza facuta mai sus. Aranjeaza deasupra mozzarella, restul de 5 file de ansoa si putin piper alb. Amesteca cu restul de fettuccine. Presara restul de branza parmezan si Gruyere si deasupra pune untul ramas. Gateste totul in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius timp de 10 minute. Serveste fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paste fettuccine gratinate retete fettuccine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1525 viz    0 com
1927 viz    0 com
1538 viz    0 com
2101 viz    0 com
1945 viz    0 com
2005 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023066 (s)