News Flash:

Paste fettuccine cu bacon si parmezan

20 Iunie 2013
2777 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g paste fettuccine
2 felii mari bacon afumat, tocat
1 lingurita usturoi zdrobit
1 lingura faina
230 ml lapte degresat
120 g parmezan ras
½ lingurita sare
2 linguri patrunjel proaspat tocat
½ lingurita piper macinat

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform timpului trecut pe ambalaj in apa fara sare si ulei. Scurge-le si pastreaza un sfert din apa in care au fiert.
Cat timp se fierb pastele, prajeste baconul intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu timp de 4-5 minute pana cand se rumeneste, amestecand continuu. Scoate bucatelele de bacon si pastreaza in tigaie grasimea scursa.
Adauga usturoiul si soteaza-l un minut, amestecand continuu. Presara faina peste usturoi si amesteca 30 de secunde. Toarna treptat laptele si lasa-l sa fiarba 2 minute pana cand se ingroasa putin. Redu intensitatea focului.
Adauga treptat parmezanul si amesteca pana cand acesta se inmoaie. Condimenteaza cu sare si adauga apa pastrata de la paste.
Pune si pastele fierte in tigaie si amesteca bine sa se incorporeze sosul. Opreste focul. Presara baconul, patrunjelul tocat si piperul.
Verdict: Se gatesc rapid si sunt savuroase, in ciuda carbohidratilor. Sosul este perfect, dar noi i-am mai adaugat putin lapte si piper. In loc de fettuccine am folosit spaghete, iar rezultatul a fost la fel de bun.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste fettuccine bacon afumat lapte degresat piper macinat foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015242 (s)