News Flash:

Paste cu ton la cuptor

30 Iunie 2017
653 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g paste uscate in forma de spirala
250 g broccoli, taiat buchetele
2 linguri ulei
200 g ciuperci feliate
2 rosii potrivite, tocate
425 g ton la conserva in apa, scurs si faramitat cu furculita
3 catei de usturoi zdrobiti
3 bucati ansoa, tocate fin
180 g pesmet
80 g margarina vegetala
1/2 cana faina
4 cani lapte de soia, incalzit
frunze de salata, pentru servire

Citeste si reteta de Paine de casa cu cartofi

Mod de preparare:

Incalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Ungi o tava adanca de copt de 6 cm, suficient de incapatoare, cu putin unt. Fierbi pastele intr-o oala cu apa clocotita, cu sare, conform indicatiilor de pe pachet, pana se inmoaie. Adaugi broccoli in oala in ultimele 2 minute de fierbere. Le scurgi de apa.
Intre timp, incingi 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi ciupercile feliate si le tii pe foc, amestecand, 5 minute sau pana se inmoaie. Le scoti intr-un bol. Adaugi rosiile, tonuul, pastele si broccoli scurse.
Incingi restul de ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, adaugi usturoiul si ansoa tocata. Lestezi, amestecand, 1 minut, apoi adaugi pesmetul si amesteci ca sa se combine aromele.
Topesti margarina intr-o cratita, la foc mediu spre mare, adaugi faina si tii pe foc, amestecand 1 minut. Treptat, torni in fir subtire laptele de soia. Lasi sa dea in clocot, apoi reduci flacara la foc mediu. Fierbi 5 minute sau pana se ingroasa sosul. Il torni peste compozitia de paste si legume. Torni totul in tava pregatita. Presari compozitia de pesmet si dai tava la cuptor 15-20 de minute, pana se rumeneste. Servesti cu salata verde.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste uscate ciuperci usturoi ansoa faina celsius tava adanca tigaie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1628 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022748 (s)