News Flash:

Paste cu spanac si parmezan

11 Mai 2018
612 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru o cina rapida, sanatoasa si gustoasa, prepara paste cu creveti si pesto cu spanac.

Ingrediente pentru paste cu creveti si pesto:

Pentru pesto:

  • 2 cani spanac proaspat
  • 1 cana frunze de busuioc verde
  • 1/2 cana frunze de patrunjel verde
  • 1/2 cana rosii prunisoare tocate
  • 6 linguri de nuci prajite zdrobite
  • 2 lingurite zeama proaspata de lamaie
  • 1/3 cana parmezan ras
  • sare, dupa gust
  • piper negru dupa gust
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru paste:

  • 225 g penne integrale
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt nesarat
  • 450 g creveti, curatati
  • 1/4 lingurita piper rosu macinat
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1/2 cana rosii cherries taiate jumatati
  • sare, dupa gust

Cum prepari paste cu creveti si pesto:

Pentru a prepara pesto, pui la fiert apa intr-o cratita. Adaugi spanacul si busuiocul si tii 20 secunde. Le scoti intr-un castron cu apa rece si le lasi sa stea 30 secunde. Scurgi si usuci cu servetele de hartie. Pui patrunjelul si urmatoarele 7 ingrediente (pana la usturoi) intr-un robot de bucatarie si procesezi pana s-au tocat fin. Adaugi amestecul de spanac si busuioc si 2 linguri de ulei si procesezi pentru a se combina. Pui pesto intr-un bol.

Pentru a prepara pastele, le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgi cu strecuratoarea si pastrezi 3/4 cana din apa in care au fiert. Intr-o cratita mare, incalzesti la foc mediu 1 lingura de ulei si adaugi untul. Presari crevetii cu piper rosu si negru, dupa gust, ii adaugi in cratita si-i sotezi 1-2 minute, pe fiecare parte sau pana s-au patruns, apoi ii scoti din cratita. Adaugi pastele si 3/4 cana din apa in care au fiert si-i tii pe foc 1 minut. Adaugi pesto, crevetii, rosiile cherry si sare, dupa gust.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017593 (s)