News Flash:

Paste cu sos caramel

20 Decembrie 2011
2163 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6665 RON (-0.0021)
USD: 4.0058 RON (+0.0032)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Paste cu sos caramel
Ingrediente:

500 g paste
200 g miez de nuca
50 g zahar
50 g unt

Pentru sirop:
   
150 g zahar
70 ml apa

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instructinilor de ambalaj, cu foarte putina sare. Cat timp acestea sunt pe foc, se macina miezul de nuca.

Siropul:

Zaharul se pune la topit intr-o cratita. Cand se caramelizeaza se adauga 30 -40 ml apa si se lasa in continuare sa se topeasca. Cand zaharul s-a topit de tot, se pune restul de apa si se mai lasa inca vreo 3-5 minute.

Cand pastele sunt fierte se scurg de apa si se pun iarasi in cratita, impreuna cu zahar si unt, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 5 minute, timp in care s-au topit untul si zaharul, se pune miezul de nuca si iarasi se amesteca bine. La final se pun pastele intr-o farfurie, iar deasupra se toarna siropul pregatita.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

paste zahar unt apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2048 viz    0 com
1054 viz    0 com
4544 viz    0 com
2254 viz    0 com
1072 viz    0 com
2008 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1937 (s) | 37 queries | Mysql time :0.025021 (s)