News Flash:

Paste cu sos caramel

20 Decembrie 2011
2266 Vizualizari | 0 Comentarii
Paste cu sos caramel
Ingrediente:

500 g paste
200 g miez de nuca
50 g zahar
50 g unt

Pentru sirop:
   
150 g zahar
70 ml apa

Mod de preparare:

Pastele se fierb conform instructinilor de ambalaj, cu foarte putina sare. Cat timp acestea sunt pe foc, se macina miezul de nuca.

Siropul:

Zaharul se pune la topit intr-o cratita. Cand se caramelizeaza se adauga 30 -40 ml apa si se lasa in continuare sa se topeasca. Cand zaharul s-a topit de tot, se pune restul de apa si se mai lasa inca vreo 3-5 minute.

Cand pastele sunt fierte se scurg de apa si se pun iarasi in cratita, impreuna cu zahar si unt, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 5 minute, timp in care s-au topit untul si zaharul, se pune miezul de nuca si iarasi se amesteca bine. La final se pun pastele intr-o farfurie, iar deasupra se toarna siropul pregatita.

sursa reteta: bucataras.ro
sursa fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste zahar unt apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2125 viz    0 com
1139 viz    0 com
4934 viz    0 com
2337 viz    0 com
1163 viz    0 com
2083 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1576 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014158 (s)