News Flash:

Paste cu parmezan si ceapa caramelizata

23 Septembrie 2014
2128 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60 g parmezan
230 g paste fettuccine sau pappardelle
2 linguri unt
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingura ulei de masline
2 cepe mari feliate subtire

Mod de preparare:

Soteaza ceapa cu cimbrul, in uleiul incins, pe foc mediu. Adauga sare si piper, acopera cu un capac si lasa sa se gateasca timp de 5 minute. Descopera tigaia si lasa sa se gateasca timp de 25 minute pana cand feliile de ceapa sunt caramelizate. Cand pe baza tigaii se formeaza o crusta inchisa la culoare, adauga 2-3 linguri de apa si freaca baza cu o lingura de lemn.
Cand mai sunt doar 10 minute pana cand ceapa e gata, pune pastele la fiert in apa cu sare. Fierbe pastele al dente.

Scurge-le si pastreaza 120ml din apa in care au fiert.  Adauga ceapa peste paste, condimenteaza cu sare si piper si amesteca. Adauga treptata din apa pastrata cat sa se formeze un sos subtire care sa acopere pastele.
Serveste cu fasii de parmezan.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paste paste parmezan retete usoare ceapa caramelizata retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016958 (s)