News Flash:

Paste cu parmezan si ardei gras

29 Mai 2012
3131 Vizualizari | 0 Comentarii
Paste cu parmezan si ardei gras
Reteta recomandata de Jamie Oliver.

Ingrediente:


2 ardei rosii curatati de seminte si feliati
2 ardei galbeni curatati de seminte si feliati
1 ceasca de parmezan
 2 cepe rosii, decojite si taiate fin
2 catei de usturoi, decojiti si rasi
2 linguri de patrunjel taiat marunt
2 linguri otet balsamic
ulei de masline
piper negru proaspat macinat
sare de mare

Mod de preparare

Intr-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prajit cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune un capac peste si lasa la foc mediu timp de 15 minute, pana cand ardeiul se inmoaie. Ardeiul trebuie gatit intr-o maniera lenta, daca vrei sa-i pastrezi aroma intensa. Adauga in tigaie ceapa si lasa pe foc inca 20 de minute. Adauga mai apoi usturoiul si patrunjelul si mesteca in permanenta timp de 3 minute. Gusta si adauga daca e nevoie mai multa sare si piper. Adauga otetul balsamic si amesteca bine, ca sa dai o aroma omogena legumelor. Adauga branza parmezan si tine totul la foc mic cat timp gatesti pastele. Intre timp pune la foc o oala cu apa si sare. Pune pastele in apa clocotinda si tine-le pe foc pana cand fierb. Mai apoi strecoara-le, dar pastreaza putin din apa in care au fiert in oala. Intr-un vas incalzit pune legumele din tigaie, pastele si patrunjel proaspat, amesteca-le bine si adauga putina apa in care au fiert pastele, precum si putin ulei de masline. Presara pe deasupra din branza parmezan ramasa.

sursa: eva
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ardei rosii ardei galbeni parmezan cepe rosii usturoi patrunjel
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1483 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015847 (s)