News Flash:

Paste cu fructe de mare si busuioc

12 Septembrie 2014
3497 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g paste
500 g coktail fructe de mare
unt
usturoi
2 pahare cu vin alb
apa
sare
2 foi de dafin
enibahar
piper boabe
cimbru
oregano
busuioc
optional ardei iute

Mod de preparare:

Doua oale incapatoare se umplu pe jumatate cu apa si se pun la fiert. Se adauga in fiecare cate o lingurita de sare. Cand apa da in clocot se adauga pastele intr-o oala si in cealalta fructele de mare congelate. Pentru aceasta reteta se recomanda ca pastele sa se fiarba al dente.

Cand fructele de mare sunt fierte se iau de pe foc si se strecoara. Se pastreaza un pahar din apa in care au fiert acestea.

Intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se pune apoi usturoiul, impreuna cu condimentele si se calesc amestecand cntinuu. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga fructele de mare scurse de apa. Se calesc impreuna timp de un minut si apoi se stinge cu vin. Lasa totul sa dea in clocot timp de doua minute apoi adauga apa si pastele fierte, scurse de apa, si lasa compozitia sa mai fiarba doua minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb demisec sau sec.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paste fructe retete paste fructe mare retete italiene retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016594 (s)