Ingrediente:400 g
ciuperci400 g
paste scoica mari
1 ceapa potrivita
350 g branza (cas sau
cascaval)
Pentru sos bechamel:300 ml lapte
80g unt
1 lingura cu varf de
fainasare
piper
verdeata tocata
Mod de preparare:Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le scurgem si le lasam deoparte. Ciupercile se taie marunt, ceapa se toaca. Incingem putin unt intr-o tigaie adaugam ceapa, o calim cateva minute si apoi adaugam ciupercile.
Lasam sa se prajeasca la
foc mic cu capac. La sfarsit condimentam cu sare si piper.
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecam bine si adaugam treptat laptele amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam patrunjel tocat.
Punem intr-un
vas termorezistent jumatate din paste, apoi ciupercile, 150 g branza rasa, restul de paste, turnam sosul bechamel deasupra si dam la cuptor pentru 15 minute (Daca folositi scoici mari, le umpleti cu amestecul de ciuperci si deasupra turnati sosul bechamel).
Scoatem vasul de la cuptor presaram restul de branza rasa si mai coacem inca 10 minute.
sursa:
hai sa gatim
Comentarii (0)